image 2

Lenas story; kinesen kom som ett skott

I sjukdomen ingår att man lätt får infektioner, och har man som jag hade ett obefintligt D-vitaminvärde är man som ett öppet mål för infektioner; bakterier, virus, parasiter.

Jag avbröt behandlingen i förtid, tack och lov, och hade att göra ett år för att reparera njurarna som tog enormt mycket stryk. Det är en hög stressfaktor att ha Leishmania eftersom parasiten bokstavligt talat äter upp dig.

image
Tidigare publicerat 14 oktober 2014:

Som alla läsare vet slängde jag in handduken, och förklarade mig maktlös, och bad Den Högre Makten / Universum / Gud om hjälp när jag förstod att jag hade den livshotande parasitsjukdomen Leishmania  och jag vill alltså att en kraft starkare än min egen tar över.  Helt, totalt, jag lägger mig inte i det där längre, för jag är ändå maktlös.

Igår satt jag och funderade i min säng på Karolinska om jag hade fattat och gjort rätt som sagt till avdelningsläkaren, en svensk kille, att jag inte ville ha dagens dos ”Roundup” – den starka medicin man sprutar in intravenöst för att döda odjuren.

Jag hade fått veta att man räknade per kilo och jag hade fått i mig 12 och det borde egentligen vara 18 men det finns inga hinder att man fyller på nästa vecka om jag nu kände att jag inte pallar att ta emot mer gul sörja rakt in i blodet.

Med på ronden var en kinses, och senare efteråt kom ”min” doktor; Tropikläkaren, för att resonera igenom saken, och hon var mest ute efter att ta reda på hur jag hade tänkt, och hade inget emot att vi bröt nu.

När hon gått funderade jag igen om jag handlar rätt?
Jag hade inte mött något motstånd ifrån två läkare men det lät inte bra alls att man skulle ha i sig 18 och jag fått i mig 12… Å andra sidan kan jag få i mig mer i slutet av veckan… Min kropp måste få vila!

När Tropikdoktorn lämnat mig knackade det på dörren och in kom kinesen, och han frågade om han fick störa mig.

Han hade hört att jag ofta är på norra Cypern; var ska man bo där?
Hur kommer man dit? Jag bad honom hämta papper och så skrev jag upp länkar till Rocks Hotel och Acapulco, och sen fick han länken till flygbolaget samt telefonnumret till min älsklingstaxichaufför.

Jag skrev också upp att han skulle söka resor till LEFKOSA – som är det turkiska namnet för huvudstaden Nicosia – samt att flygplatsen heter ERCAN. Han fick också min e-postadress med orden:
– Hör av dig om du får några problem på plats.

Killen var djupt tacksam, och så frågade han vad Tropikdoktorn sagt, och jag sa att jag är utskriven, och jag kan få mer om några dagar men nu måste kroppen få vila.

– Du har fått i dig 12 per kilo, många i världen, i princip alla, säger att 15 räcker absolut, sa kinesen och jag frågade varifrån han var och vad han gjorde på KS. Jag såg att det var en läkare för det stod på hans namnskylt.
– Jag är ifrån Kina, jag är forskare på infektioner, jag har varit i Sverige i 14 år!

Förmodligen hade kinesen – forskaren – gått med på ronden just för att jag har Leishmania för de ser inte den speciellt ofta, och i mina ögon är det precis så här Den Högre Makten jobbar. Det dyker upp främlingar som ger en ”svaret” på tankar och frågor man har och som leder en dit man ska.

Om vi nu tänker lite är rekommendationen för högt satt generellt för man vill att alla blir botade, och syrran Alexander grävde fram att det finns inga kända fall i världen som inte blivit botade av just den medicin man öst in i mig.

I Trygghetsnarkomanernas land har man bestämt att folk ska ha i sig 18 per kilo men i den normala världen har man sagt 15, för det är ju vad denne forskare sa mig, och jag har fått 12. Det bör räcka för även 15 är satt i överkant för man vill vara säker på att alla botas vilket är en viktig komponent i reklamen.

Jag har förmodligen fått i mig på droppen så mycket som behövdes
När de satte den sista omgången i förrgår sprack blodkärlet efter det att ungefär 75-80% av sörjan gått in. De fick kasta resten. De kunde heller inte förklara varför blodkärlet bara la av…

Om vi tänker efter är det i det närmaste en ”omöjlighet” att en forskare kliver in till en patient han träffat nån timme innan – utan att de ens talat med varandra – och vill ha resetips till norra Cypern…. och sen får han ur sig en välkommen information!

Jag kommer sakna den här tiden sen när jag tar tillbaka makten och kontrollen av mitt liv
Man borde få ha det så jämt!