Lenas story; gävlemannens lögner är normala

image
Jag bar på Leishmania förmodligen i två år, sedan sommaren 2012 då jag var mycket sjuk, och innan den började göra sig synlig i oktober 2014.

Det kan ta tio år innan man förstår att man har den
Sjukdomen kallas ofta för “de fattigas sjukdom” därför att den kan angripa undernärda med lågt immunförsvar vilket också den utmattade har. Det här visar att utmattning är en mycket farlig sjukdom men då jag kommer tilll en västläkare med den ser de inte helheten – utmattningen i botten – för de ser bara parasiter.

Tidigare publicerat i oktober 2014:
visceral-leishmaniasis
Jag blev inlagd på Karro på en remiss ifrån Gävleborg eftersom jag är skriven där. Jag blev uppringd av chefsläkaren – som ignorerade att fråga hur jag mådde – men klämde ur sig att hans sjukhus ”också tycker att det är kul med Leishmania”.

Inga problem att åka upp dit men jag har skadats svårt där tidigare, och även om man numera inte får operera där alls – utan att först genomgå drogtester – är jag mycket skraj för dem. Det sa jag inte till honom. Jag höll mig till att Karro redan hade börjat.

Läsare, som haft halva underbenet uppkäkat av Leishmania, hade också kontaktat mig, och jag är inte imponerad av den icke-vård de fått ute i landet. Jag förstår varför SOS Köpenhamn sände mig till just Karro. Det är det sjukhus som tagit hand om de få Leishmaniapatienter vi haft i landet.


Vi ska inte glömma bort att det är SOS Köpenhamn som bestämmer det; Karro!

Tropikdoktorn hade redan börjat, och slutligen sa mannen i Gävle att han skulle skriva remissen som krävs, och han skulle tala med Karro om sjuktransporten eftersom han förmodligen förstod att jag var mycket sjuk. (Det kostar inte Gävleborg mer att hämta mig i Västmanland än att skicka mig därifrån till Karro. Det kostar mindre för det är 30-35 mil till Gävle och ”bara” 15-16 till Solna.)

Jag tog tåget
När remissen sen visade sig – han drog på det så länge han kunde och i ett och ett halvt dygn så att parasiterna skulle få käka lite extra på mig – hade han kryssat i precis alla rutor som finns för att markera att patienten själv hade begärt Karro, och då får man ingen sjuktransport alls – givetvis inte.

Men det var inte det han sa till mig… och är det verkligen jag själv som valt Karro när SOS Köpenhamn skickar in mig där med huvudet före?

Det här kan aldrig hända i ett friskt land
Det finns inte på kartan att en man skulle agera på det viset – hämnas –  på t.ex. Cypern, för då är du ingen man. Asiater överhuvudtaget är rädda för att ”tappa ansiktet” och det gör man ju om man ljuger. Utöva HÄMND mot en sjuk kvinna – finns inte på kartan att en läkare där nere skulle göra det.

Nu har jag lite för lite att gå på men hans flackhet, med vilken enkelhet han ljög, den passiva aggressiviteten, hämnden… nog luktar det aktiv alk. alltid, och det finns väl många, många skäl till att de drogtestas idag? Det har givetvis hänt massor innan det beslutet tas.

Jag kan omöjligt säga det utomlands
– Våra läkare måste drogtestas för de knarkar / käkar piller / super så vi har 3000 om året som dör och 100 000 som skadas årligen bara av vårdskador.

 • Gävle – Sjukhuspersonal drogtestas – Nyheter | SVT.se

  www.svt.se/nyheter/regionalt/gavledala/gavlesjukhuspersonal-drogtestas

  11 mar 2009 – Gävle sjukhus kommer att införa obligatoriska drogtester av anställda … Bland annat personal på operation eller intensivvård kommer att testas …

 • Vårdpersonal ska drogtestas slumpvis – arbetarbladet.se

  www.arbetarbladet.se/…/gavle/vardpersonal-ska-drogtestas-slumpvis

  12 mar 2009 – Drogtesterna utökas på Gävle sjukhus. … använder mycket narkotikaklassade läkemedel, exempelvis inom operation och intensivsjukvården.

 • Fler vårdanställda ska drogtestas – arbetarbladet.se

  www.arbetarbladet.se/gastrikland/gavle/fler-vardanstallda-ska-drogtestas

  15 sep 2011 – Fler sjukhusanställda ska drogtestas. … Efter att en narkossjuksköterska var påverkad under en operation utökades testerna för … Syftet med drogtesterna är flera. … TV: Efter tio år – berättar om vansinnesfärden genom Gävle.

 • Större möjlighet att drogtesta i vården – helahalsingland.se

  www.helahalsingland.se/storre-mojlighet-att-drogtesta-i-varden
 • De knarkar och våldtar | Nyheter | Aftonbladet

  www.aftonbladet.se/nyheter/article16435953.ab

  18 mar 2013 – Läkaren ofredade tio kvinnliga patienter sexuellt – i tjänsten. En av dem var förståndshandikappad. Den 41-årige läkaren dömdes till två års …

 • Läkarstudenter använder knark – Sveriges Radio

  sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=114&grupp…