confused woman1 314x161 1

Lena Holfve´s story; extrem viktuppgång

  1. imageEfter en gallstensoperation på Ersta började jag gå upp rätt fort i vikt, och allt fett tycktes sätta sig i buken.

Märkligt nog tog jag mig tid att tilltala en läkare som engagerade sig noll och intet och som ansåg att det var nog “åldern”.  Eftersom jag vid denna tid helt saknade kunskaper nöjde jag mig med det. Idag vet jag att det är ett klassiskt imagesymtom, och viktökningen beror på det höga kortisolvärdet – som ingen mäter – och kroppen har det stressigt att bädda in gifter i fettceller.

Om det mäts på vårdcentralerna sker det ofta via ett blodprov som inte säger någonting alls. Det måste tas via saliven och helst fyra gånger på ett dygn.

Man tvingar istället folk att “banta” och motionera vilket ökar kortisolet varpå de blir sjukare, och tjockare.

Bantningsindustrin, kvällspressen och veckotidningarna jublar men ville vi lösa problemet är det en total rokad av hela det svenska samhället som behövs, och det vill man uppenbarligen inte. Man talar om fett, dieter, socker, motion men inte om det vansinnigt stressiga landet Sverige där barn föds fulla med kemikalier idag. Källa

Jag låg nu på gränsen mellan “mindre effektiv” och “överbelastad” och började dra på mig infektioner då och då. De ingår också i vår sjukdom men jag såg dem givetvis som solitära problem.

imageNär jag väl sökte läkare, många år senare för att bli sjukskriven, fann man att jag hade 15 i D-vitaminvärde, och 50 anses farligt.

Doktorn hade aldrig förr haft en patient med ett så lågt värde. När jag väl söker läkare befinner jag mig på nivån “orolig”, och gissningsvis är vi många –  speciellt småföretagare – som inte söker läkare innan dess.

Bakom mig hade jag gallstensoperation, och benbrott samt en fraktur i överkäken men jag hade fram till nu inte varit sjukskriven alls. Jag satt med gipsat ben, upplagt på en stol, och jobbade på.

Det tar ett tag att ramla ner till 15 i D-vitaminvärde, och det började givetvis att falla redan initialt och en konsekvens är ett sämre imunförsvar och många fler och svårläkta infektioner.

Förutom att börja äta 10 000 enheter D-vitamin, som inte är ett vitamin utan ett hormon, började jag plugga.

Oron hade nu övergått i beslutsamhet att på djupet sätta mig in i vad det var frågan om.

Den första bok som skrevs var “Utmattad fri från hjärndimma av Lena Holfve”