“Utmattning” finns egentligen inte

image001I Sverige, som enda land i världen enligt vad jag får fram, använder man uttrycket “utmattningssyndrom” och “utmattningsdepression” och enligt vårdupplysningen ska man bota det med motion och terapi. Man gör den “social” eller “psykisk” – och inte sällan arbetsrelaterad – men det är en fysisk sjukdom. Vidare anser man i Sverige att Chronic Fatigue Syndrom är en annan sjukdom – nåt helt annat.

Samtidigt säger forskareimage att ingen har botats i Sverige.

Det man kallar för “utmattning” är bara förstadiet till Chronic Fatigue Syndrom dvs. de som anser sig vara “utmattade” har dragit på sig två, tre av bitarna i den sjukdomen, och de andra symtombitarna ligger framför dem.

De som har en  fullt utblommad CFS kan gå tillbaka i sina livsberättelser och ganska träffsäkert ange en infektion som startade allt för 20 år sen.

Det tar lång tid innan man får en fullt utvecklad CFS som inte sällan leder till förlamning längre fram.

De yngre, som då tror att de har “utmattningssyndrom”, men inte CFS, får en vårdplan som kommer att driva in dem snabbare i den totala och allomfattande sjukdomen. Motion är inte lösningen. Bota inflammationen är lösningen. Undanröja gifter som startar den, om och om igen, i närmiljön är lösningen.

I nuläget bryter man ut de tio tårtbitarna 
Folk gör konstiga saker, därför att de har i botten en inflammation i hjärnan, och det skickar man till psyket, ger psykofarmaka, eller sänder till en terapi. På samma sätt kan man ha humörssvängningar, som beror på hormonbiten, och de sänds också till psyket. Men roten där är en ytlig andning som förändrar PH-värdet som ger hormonförändringarna.
nyhet
En del yngre kan ha en välutvecklad sömnstörning, och det skickar man till medicin där de får sömntabletter.

Nu kom “nyheten”, som är känd i världen, till Sverige nyligen att det ligger en inflammation i botten på CFS.

Den inflammationen är botten på även det som kallas för “utmattning” men man ser ännu inte helheten, och alla de tio delarna i sjukdomen.

De som kallar sig “utmattade” borde egentligen säga:
– Jag har en ännu ej fullt utvecklad CFS för det är bara två av de tio bitarna som märks än.
Jag själv är helt återställd efter en framgångsrik behandling i Asien.
Lena Holfve

14425310_10154982401287971_1178500392092753601_o

2 kommentarer till ““Utmattning” finns egentligen inte”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.